Jose Mourinho a făcut istorie cu Inter în sezonul 2009/2010, în care a câştigat titlul, cupa şi Liga Campionilor după ce a eliminat în semifinale chiar Barcelona lui Guardiola. 

În semifinale, Inter a dat piept cu Barcelona lui Guardiola. După 3-1 în turul de la Milano, italienii mergeau pe Camp Nou gata să apere avantajul, scrie Digisport.ro.

Doar că Thiago Motta a fost eliminat în minutul 28, după două cartonaşe galbene, iar misiunea devenea aproape imposibilă. Atunci, Mourinho s-a dus şi i-a şoptit ceva la ureche lui Guardiola, care îi dădea indicaţii tactice lui Ibrahimovic.

„Când Busquets a căzut ca secerat, eram în diagonală față de banca Barcelonei. Cu colțul ochiului, i-am văzut pe cei de acolo sărbătorind ca și cum ar fi câștigat deja. Guardiola l-a chemat pe Ibrahimovic la bancă, să vorbească despre tactică. Tactică 11 vs 10. M-am dus și i-am spus simplu: „Nu te bucura prea repede, jocul nu s-a încheiat”. Atât”, a spus Mourinho pentru Gazzetta dello Sport.

Barcelona s-a impus doar cu 1-0, după reuşita lui Pique, din minutul 84, iar Inter a mers în finala de pe Bernabeu. Pe care a câştigat-o în faţa lui Bayern Munchen, cu 2-0, după dubla lui Diego Milito.

„Pe teren trebuie să găsești soluții, iar noi ne-am descurcat perfect să le blocăm toate spațiile. A fost cel mai minunat eșec al carierei mele. Nu am pierdut cu 1-0, ci am câștigat cu 3-2 (n.r. scorul la general), în condiții speciale”, a mai spus Mourinho.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here