În următoarele zece zile, șoferii vor fi trași pe dreapta pentru a fi documentați. În cadrul unui briefing de presă, reprezentanții Poliției au anunțat ce măsuri vor fi întreprinse în cadrul operațiunii în care vor fi implicați și cei de la Fulger.

Reprezentanții Inspectoratului Național pentru Securitate Publică (INSP) au anunțat că în ultimele 2 luni, șoferii s-au relaxat și au condus cu viteză pe traseele naționale.

„În ultimele 2 luni, polițiștii au fost preocupați de lupta cu COVID-19. Analizând, am constatat că s-au activizat șoferii care conduc agresiv, cei care organizează curse ilegale. Am ajuns la concluzia că trebuie să acționăm din nou. După starea de urgență, am decis și noi să venim cu o măsură majoră, vom monitoriza șoferii”, au declarat reprezentanții INSP.

Polițiștii, alături de angajații Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger, dar și cei de la Direcția Inspectare Efectivă, vor patrula pe traseele naționale în cadrul Operațiunii „10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”.

Începând cu ziua de 22 mai și până la 31 mai, va fi un filtru pentru a depista șoferii aflați în stare de ebrietate la volan, vitezomanii, dar și cei care au amenzi și nu le-au achitat.

„Dacă cineva crede că vor oferi mită polițiștilor sau vor utiliza relația cu polițiștii, sunt cei de la Direcția Inspectare Efectivă, care vor curma aceste acțiuni. Șoferi, vom fi peste tot nu vă speriați, vă rugăm să colaborați cu noi”, au adăugat cei de la INSP.

Potrivit oamenilor legii, vor fi activizate automobilele capcană, radarele, pentru a depista vitezomanii. Vor fi organizate filtre pentru a fi depistații șoferii care se eschivează de la răspunderile contravenționale pentru încălcările deja comise.

Totodată, se va pune accent dacă se acordă prioritate pietonilor, dar și ambulanțelor.

„De asemenea, vor fi trași pe dreapta șoferii și vor fi testați la alcoolemie. Acțiunile vor avea loc non-stop. Nu vă intimidăm. Scopul nu este să adunăm cât mai multe amenzi, dar este să vă disciplinăm”, mai spun reprezentanții INSP.

Amintim că, un tragic accident soldat cu 2 decese s-a produs în noaptea de 17 mai, în centrul Capitalei.

Vezi și: (VIDEO) „Regretă fapta sa”. După mai multe presupuneri, șoferul mașinii Audi, filmat după accidentul soldat cu 2 decese. Ce spune avocatul său

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here