Ex-liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, riscă să fie anunțat în căutare internațională, dacă mandatul de arestare emis astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, va fi contestat la Curtea de Apel Chișinău, iar aplicarea acestei măsuri preventive va fi menținută de către judecători.

Amintim că, la solicitarea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vladimir Plahotniuc, în lipsa acestuia.

Demersul de arestare a acestuia a urmat învinuirii înaintate de către PCCOCS, la data de 18 mai 2020. Plahotniuc însă nu a dat curs invitației, după ce a fost citat la domiciliu, așa cum s-ar afla în afara țării, potrivit materialelor dosarului. Ulterior, dacă mandatul de arestare va fi contestat la Curtea de Apel Chișinău, iar aplicarea acestei măsuri preventive va fi menținută de către judecători, urmează a fi examinată necesitatea anunțării lui Plahotniuc în căutare internațională.

De menționat că, punerea sub învinuire a lui Plahotniuc vizează episodul la care procurorul general s-a referit în briefingul de presă din 18 mai 2020, cu privire la care au fost înaintate pe trei capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal.

Potrivit legii, două din aceste infracțiuni fac parte din categoria celor deosebit de grave, pentru care Plahotniuc riscă pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de până la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here