Diacov l-a asigurat pe Ambasadorul UE că după carantina deputaților, legea ONG-urilor va fi votată

Autor: , in Politic / 23 mai, 2020, 17:03

Liderul de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, dă asigurări Uniunii Europene că proiectul de lege cu privire la ONG-uri va fi votat în Parlament. Asigurările au fost date șefului Diplomației UE la Chișinău, Peter Michalko.

Deputatul susține că a vorbit astăzi cu Ambasadorul UE la Chișinău despre angajamentele pe care Republica Moldova ar trebui să le îndeplinească pentru a putea beneficia de cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară.

„Tema principale a fost realizarea angajamentelor țării noastre privind asistența macrofinanciară a Uniunii Europene și acordarea tranșei a doua în sumă de 30 de milioane euro Republicii Moldova. L-am informat pe dl Michalko că majoritatea parlamentară, la inițiativa fracțiunii PDM, planifică examinarea prin Skype la Comisia juridică, numiri și imunități a proiectului de Lege cu privire ONG. Iar aprobarea acestei legi în lectura a doua de către Parlament va fi realizata la următoarea ședință a Parlamentului, care va avea loc după expirarea carantinei pentru deputați”, a anunțat Diacov.

conform deputatului, Ambasadorul UE a transmis că examinarea și aprobarea în Comisie a acestui proiect ar fi un semnal pozitiv pentru Comisia Europeană care „înțelege problemele Republicii Moldova și în acest caz există perspective reale ca țara noastră să primească asistența financiară din partea UE”.

Amintim că premierul Chicu a pledat împotriva actualei redacții a proiectului.

Proiectul legii privind organizaţiile nonguvernamentale a fost propus spre aprobare încă pe vremea guvernului Filip. Documentul ce prevede dezvoltarea societăţii civile în Republica Moldova este şi una dintre condiţiile impuse de UE pentru acordarea banilor din asistenţa macrofinanciară. Opoziţia acuză guvernarea că, intenţionat, amână votarea acestui proiect.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Îl credeți pe diacov – vulpoi politic? Păcat. Putin a ordonat și dodon a îndeplinit. Legea poate fi votată, dar anapoda.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X