Președintele Igor Dodon reacționează la scandalul provocat de criticile premierului Ion Chicu aduse șefului delegației Parlamentului European la Comitetul de Asociere UE-Moldova, Siegfried Mureșan, și României.

„În ultimele zile au fost făcute mai multe declarații care ar putea afecta în mod nejustificat relațiile bune și parteneriatul strategic pe care Republica Moldova îl are cu diferiți parteneri externi și în special cu România și Federatia Rusa”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că pledează pentru o politică externă echilibrată, relații reciproc avantajoase și cu Estul și cu Vestul, în care „pe primul plan este interesul nostru național și bunele relații cu partenerii strategici externi”.

În context, președintele acuză că unii europarlamentari ar denigra Republica Moldova și instituțiile sale de stat.

„Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor noștri, una care creează adesea tensiuni și distorsionează realitățile din țara noastră. Cu regret în ultima perioadă asistăm tot mai des la folosirea în scop politicianist și populist a relațiilor noastre cu unii dintre partenerii externi și consider că aceste abordări trebuie să înceteze. Colaborarea noastră trebuie să fie una orientată strict spre interesele cetățenilor și să nu fie afectată de diferite declarații indiferent de care parte sunt făcute”, se mai arată în mesajul lui Dodon.

Pe de altă parte acesta apreciază sprijinul generos din partea partenerilor externi inclusiv în timpul crizei pandemice.

„Republica Moldova beneficiază de un sprijin generos din partea partenerilor externi, acest lucru s-a văzut și în timpul crizei pandemice pe care o traversăm, lucru pentru care le suntem deplin recunoscători. Asta este ceea ce cu adevărat rămâne important în relația noastră”, se mai arată în reacția acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. S-a mai trezit încă unul – bufonul dodon. Alte griji nu are, decât să păstreze neștirbită imaginea rusiei mongole în republică. Când oare n-o să-i mai aud croncănitul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here