Momentul în care avionul cu 99 de persoane la bord s-a prăbușit în sudul Pakistanului (VIDEO)

Autor: , in Externe / 23 mai, 2020, 19:17

Momentul prăbușirii avionului Airbus A320, cu 99 de persoane la bord, care aparținea companiei naționale pakistaneze, a fost surprins de mai multe camere de supraveghere montate pe clădirile din orașul Karachi. În urma incidentului, doar două persoane au supraviețuit.

Avionul companiei Pakistan International Airlines (PIA) s-a prăbuşit peste mai multe case în timp ce se apropia de aeroportul din Karachi, scrie Agerpres. Ultimul bilanţ este de 97 de morţi şi doi supravieţuitori dintre ocupanţii aparatului, au anunţat serviciile sanitare din provincia Sindh, unde Karachi este capitala. Un spital local a anunţat de asemenea mai multe persoane ucise la sol, scrie digi24.ro.

Aparatul care venea de la Lahore, în nordul ţării, transporta 99 de persoane. Unul dintre cei doi supravieţuitori care au scăpat ca prin minune este Zafar Masud, preşedintele Bank of Punjab, una dintre cele mai mari bănci din Pakistan, a precizat preşedintele PIA, Arshad Malik. Cealălat supraviețuitor, care a suferit răni minore, a povestit că avionul a încercat să aterizeze, iar 15 minute mai târziu s-a prăbușit.

„Nimeni nu a realizat că urmează să ne prăbușim”. Bărbatul a leșinat imediat după prăbușire. Când și-a revenit, Zubair a auzit “țipete din toate direcțiile. Copiii și adulții țipau. Vedeam doar flăcări. Nu i-am putut vedea pe ceilalți pasageri, dar îi auzeam strigând”.

Potrivit lui Arshad Malik, directorul general al companiei, aparatul, un Airbus A320, se afla „la apropierea finală” de aeroportul din Karachi când a avut loc un incident.

„Ultima dată când am avut veşti de la pilot, el a indicat că avea o problemă tehnică”, a povestit Malik într-un videoclip postat pe Twitter.

Potrivit ministrului de interne Ijaz Ahmad Shah, pilotul a spus că „a pierdut un motor” şi apoi a lansat „un apel de urgenţă”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X