Banii donați de persoane fizice şi juridice, pentru combaterea COVID-19, în valoare de 1,6 milioane de lei, au fost distribuiți spitalelor municipale, asociațiilor medical-teritoriale din sectoarele Chișinăului, precum și Direcției generale asistență socială și sănătate, pentru achitarea serviciilor de transportare și, respectiv, de alimentare a medicilor.

Sursele financiare alocate instituțiilor medicale publice municipale sunt destinate pentru achiziția de medicamente și echipamente de protecție (mănuși, halate, măști, ochelari, termometre).

Decizia privind distribuirea banilor a fost luată de Grupul de lucru creat în scopul gestionării mijloacelor bănești donate de agenții economici și persoanele fizice, în urma examinării necesităților instituțiilor medico-sanitare publice.

Banii acumulați au fost distribuiți după cum urmează:

– AMT Buiucani, AMT Ciocana, AMT Râşcani, AMT Botanica – câte 250 mii lei;

– AMT Centru – 150 mii lei;

– IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”, – 100 mii lei;

– IMSP Spitalul municipal nr.4 – 100 mii lei,

– IMSP Spitalul municipal nr.1 – 100 mii lei;

– Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate – 50 mii lei pentru serviciile de transport a lucrătorilor medicali şi 100 mii lei pentru serviciile de alimentaţie a medicilor.

Entitățile beneficiare de surse din contul de donații vor asigura gestionarea mijloacelor financiare conform destinației, cu prezentarea rapoartelor privind utilizarea acestora și publicarea pe pagina oficială a Primăriei.

De menţionat că soldul rămas pe contul Primăriei Chişinău, din donaţiile oferite de cetăţeni, este de circa 600 mii lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here