Foto: euronews.com

Deputatul român Constantin Codreanu va depune o solicitare la Autoritatea Națională pentru Cetățenie de la București pentru a-l lipsi de pașaportul român pe premierul Ion Chicu.

„Ca cetățean român și ca parlamentar al României le solicit autorităților abilitate să îi retragă cetățenia română lui Ion Chicu în conformitate cu articolul 25 al Legii 21/1991 a cetățeniei române, alin. 1., lit. a: „cetățenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârșește fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României”. Declarația războinică a premierului este echivalentul unei fapte ce lezează prestigiul României. Voi trimite, luni, o cerere în acest sens Autorității Naționale pentru Cetățenie”, a anunțat Codreanu.

El a mai propus Bucureștiului să regândească „din temelii” relația cu Chișinăul.

„Este a doua palmă dată României, în ultima perioadă, după „ceremonia” organizată sub un pod la sosirea convoiului cu materiale sanitare donate de România. Am pledat mereu pentru sprijin acordat direct în comunitățile locale. Dacă tot spunem că suntem preocupați de bunăstarea cetățenilor R. Moldova, trebuie să ne comportăm ca atare. Avem un Departament pentru Relația cu Republica Moldova în cadrul Guvernului care poate gestiona cu succes orice ajutor financiar și material pe care Bucureștiul să îl ofere Chișinăului pe viitor”, a menționat deputatul.

Reacția lui Codreanu vine ca urmare a scandalului diplomatic provocat de Chicu vineri, care a calificat România drept „cel mai corupt stat din Europa”, numindu-l pe eurodeputatul Siegfried Mureșan un „ratat”.

În replică, Ministerul de Externe de la București a calificat declarațiile lui Chicu drept „denigratoare și complet inacceptabile”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here