Concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău solicită autorităților și implicit Autorității Aeronautice Civile (AAC) să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei. Avia Invest susține că și-a onorat toate obligațiile de plată către AAC și bugetul de stat și nu are nicio datorie.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Avia Invest anunță că toate plățile pentru serviciile de supraveghere către AAC, precum și impozitele aferente activității economice ale companiei către bugetul public sunt achitate. Astfel, procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a fost încetat.

„Prin urmare, administrația Aeroportului Internațional Chișinău solicită autorităților și implicit AAC să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei, ținând cont de faptul că Avia Invest și-a onorat toate obligațiile de plată către AAC și Bugetul de stat”, anunță Avia Invest.

În caz contrar, concesionarul susține că continuarea acestor acțiuni din partea autorităților ar demonstra „încă o dată natura și intenția de a prelua ilegal compania printr-un atac de tip raider în interesul unor grupuri politice”.

„Felul în care a fost și este tratat în continuare investitorul Aeroportului Internațional Chișinău trezește și un semnal de alarmă pentru potențialii investitori străini și nu face altceva decât să deterioreze și mai mult climatul investițional din Republica Moldova”, se mai arată în comunicatul citat.

Amintim că prim-ministrul Ion Chicu a anunțat luni dimineață,18 mai, că Guvernul va începe procedura de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”, iar acest lucru înseamnă rezilierea contractului de concesionare.

La scurt timp, „Komaksavia Airport LTD”, care deține 95% din acțiunile Avia Invest, a afirmat că autoritățile întreprind un atac raider la nivel de stat în raport cu Avia Invest.

Acum 2 săptămâni, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon anunța că aeroportul din Chișinău va reveni în gestiunea statului în următoarele săptămâni, iar principalul motiv ar fi legat de o posibilă intrare în insolvabilitate a companiei Avia-Invest, gestionara obiectivului, pentru datorii neachitate.

În timp ce președintele făcea aceste anunțuri, „Avia Invest” emitea un comunicat prin care anunța investiții de sute de milioane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here