La ședința coaliției de astăzi, 25 mai, democrații i-au comunicat premierului Ion Chicu „îngrijorarea faţă de declaraţiile sale, care au provocat nemulţumiri în spaţiul public şi pe care Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti le-a calificat drept denigratoare”. Potrivit democraților, Chicu „și-a exprimat regretul că declaraţiile sale au fost interpretate în mod eronat drept denigratoare la adresa României şi că acesta a reacţionat, mai degrabă, la acuzaţiile nefondate repetate ale unui politician de peste Prut şi nu la adresa României”.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, prim-ministrul a comunicat astăzi un mesaj similar şi ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţa.

„PDM a subliniat că, indiferent de partidele de la guvernare la Chişinău şi Bucureşti, România a acordat suport continuu şi necondiţionat ţării noastre, fapt pentru care Chişinăul este recunoscător”, susțin democrații.

Părţile au convenit că şi în continuare, România rămâne prieten şi partener strategic al ţării noastre şi că Republica Moldova este recunoscătoare pentru tot suportul acordat, inclusiv pentru ajutorul de 3,5 mln euro oferit recent în lupta contra Covid-19.

„Majoritatea parlamentară consideră că trebuie făcută o diferenţă între relaţiile de suflet între ţările noastre şi declaraţiile politice pe care le fac exponenţi ai diferitor partide, aşa cum este şi europarlamentarul vizat. Înţelegem luptele politice şi miza pentru prezidenţialele care vin, în cadrul cărora politicieni din afara ţării au diverse preferinţe, însă pentru noi sunt importante cifrele şi faptele. Guvernului Filip a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizându-se printr-o îmbunătăţire generală a tuturor indicilor, iar Guvernul Chicu munceşte deja de mai bine de jumătate de an la realizarea Agendei de Asociere şi gestionarea pandemiei legate de Covid-19. Totodată, politicienii din ambele state trebuie să se preocupe de soluţionarea problemelor din propria ţară”, se arată în comunicatul PDM.

Potrivit comunicatului, ședința Consiliului Coaliției s-a desfășurat online, la ea abordându-se situația privind relaţiile moldo-române, în contextul declaraţiilor prim-ministrului Ion Chicu, făcute zilele trecute pe reţelele de socializare.

Citește și: După ce a stârnit indignare și dezacord la București prin declarațiile sale, Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul României; Și-a exprimat „regretul”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here