O nouă zi neagră pentru Republica Moldova la capitolul decese provocate de COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 25 mai, 2020, 16:31

În ultimele ore, în Republica Moldova au fost înregistrate 5 noi decese provocate de COVID-19. Astfel, bilanțul național ajunge deja la 261 de cazuri.

Ultimele date anunțate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS):

Deces 257: Bărbat de 53 ani, din raionul Soroca, internat la Spitalul Clinic Republican, pe data de 17 mai. Comorbidități: bronhopatie obstructivă cronică, obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. II, insuficiență cardiacă cronică.

Deces 258: Bărbat de 70 ani, din raionul Sîngerei, internat la IMSP SR Sîngerei, pe data de 14 mai. Comorbidități: diabet zaharat tip 2.

Deces 259: Bărbat de 68 ani, din Chișinău, transferat de la IMSP Centrul Covid-19, la IMSP SCM “Sfântul Arhanghel Mihail”, pe data de 1 mai. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, angină pectorală de efort CF 3, hipertensiune arterială gr. II.

Deces 260:Femeie de 53 ani, din Chișinău, transferată de la Spitalul Clinic Municipal Nr.1 la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 12 mai. Comorbidități: boala renală cronică, hipertensiune arterială gr. III , cardiopatie hipertensivă.

Deces 261: Femeie de 76 ani, din Chișinău, internată la Spitalul Clinic Republican, pe data de 2 mai. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. II.

Dimineață au fost înregistrate alte șase noi decese provocate de COVID-19. Printre victime se numără și un medic din Comrat.

Ziua de 9 mai la fel a fost zi neagră pentru Republica Moldova la capitolul decese, înregistrându-se record negativ. Atunci, 11 persoane și-au pierdut viața din cauza noului tip de coronavirus, potrivit bilanțului site-ului Worldometers, care actualizează statisticile din întreaga lume privind COVID-19.

Până la ora actuală, 3.802 persoane au fost tratate și 261 au decedat din cauza infecției COVID-19.

Astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 54 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 8 în Transnistria. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 7.147 de cazuri.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X