(DOC) Încă un deputat își publică rezultatul testului la COVID-19 și cere reluarea ședințelor Parlamentului

Autor: , in Politic / 25 mai, 2020, 15:25

După ce deputatul PD Eugen Nichiforciuc și-a publicat rezultat testului la COVID-19, demonstrând că este infectat, același lucru l-a făcut și parlamentarul PAS Sergiu Litvinenco. În cel de-al doilea caz rezultatul este negativ, iar Litvinenco cere reluarea ședințelor Parlamentului încă la sfârșitul acestei săptămâni.

Litvinenco a anunțat pe o rețea de socializare că nu este infectat, după ce s-a testat, așa cum sunt obligați toți deputații precum și angajații Parlamentului.

„Și toți deputații trebuie sau trebuiau să facă testul. Asta înseamnă că până cel târziu mâine toți trebuie să știe dacă sunt sau nu infectați de COVID-19. Prin urmare, nu văd nici măcar pretexte formale din partea majorității PSRM-PD de a nu convoca ședința Parlamentului pentru joi-vineri – cine e cu rezultat negativ vine la ședință, cine este cu rezultat pozitiv – nu vine. În cadrul ședinței Parlamentului prioritară este votarea pachetului de legi care ține de îndeplinirea condiționalităților UE. Și dacă facem asta, Republica Moldova beneficiază în scurt timp de 30 de milioane de euro. Bani atât de necesari pentru cetățenii țării”, a menționat Litvinenco.

Amintim că joia trecută s-a aflat că Eugen Nichiforciuc este infectat cu noul tip de coronavirus, chiar în timpul ședinței Legislativului, anunțul fiind făcut de către Dumitru Diacov.

El interacționase cu o zi mai devreme cu colegii săi deputați din PD, precum și cu miniștrii acestui partid. În consecință, toți deputații urmează a fi testați și vor fi obligați să stea o perioadă în izolare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X