Oficial! Autoritățile elimină mai multe restricții: De când se deschid localurile, sălile de sport și se reia transportul internațional de pasageri (DOC)

Autor: , in COVID-19 / Populare / Social / 25 mai, 2020, 21:54

Autoritățile au decis să relaxeze, în perioada următoare, mai multe restricții impuse în Republica Moldova în perioada stării de urgență provocate de răspândirea virusului COVID-19.

Iată cele mai importante decizii luate astăzi, 25 mai, la ședința Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică:

– Reluarea, începând cu 26 mai, a activităților de transport feroviar și rutier de persoane în trafic internațional;
– Reluarea, începând cu 1 iunie, a activităţii pieţelor din Chișinău și Bălți;
– Reluarea, începând cu 1 iunie, a activității bibliotecilor și muzeelor (fără organizarea evenimentelor culturale în masă);
– Reluarea, începând cu 15 iunie, a activității unităților de alimentație publică;
– Reluarea, începând cu 15 iunie a activității sălilor de sport și fitness (fără vestiar, baie, piscină).

POtrivit deciziei, se va permite intrarea în Republica Moldova a persoanelor care călătoresc din motive de sănătate și umanitare, inclusiv însoțitorul, după caz (cu prezentarea documentelor confirmative); lucrătorilor transfrontalieri; conducătorilor auto şi personalului de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor şi brigăzile garniturilor de tren.

La fel, au fost introduse mai multe excepţii ce țin de respectarea regimului de autoizolare pe o perioada de 14 zile în locurile determinate, a persoanelor ce traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.

Restricțiile sunt valabile în continuare pentru sistemul educațional și în cazul întrunirilor mai mari de 50 de persoane.

Amintim că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 7,147 de cazuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X