Promisiunile președintele Igor Dodon, făcute luni, sunt „incoerente și mincinoase”, făcute în context electoral, acuză vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari. El mai spune că șeful statului și-a permis să iasă cu astfel de promisiuni deoarece știe că Guvernul Chicu va fi demis.

Slusari a calificat promisiunile președintelui drept „iresponsabile”, atât cu referire la situația pandemică, cât și cea economică.

„În declarația sa președinte a încercat să ne pună macaroane pe urechi precum că situația pandemică la noi s-a îmbunătățit în ultima săptămâna. O minciuna crasă! Orice cetățean poate compara curba infectărilor și deceselor în perioada stării de urgență și în săptămâna imediată după ridicarea acestui regim. Contrast izbitor cu mai multe antirecorduri. În mai multe zile din ultima săptămâna numărul de cazuri în Republica Moldova depășește numărul similar din România, unde chiar se simte impactul pozitiv al stării de urgență”, a menționat Slusari.

El amintește că „o lună în urmă, în cadrul procesului de rectificare a bugetului, deputații Platformei DA au propus în vederea susținerii celor mai vulnerabile pături alocarea indemnizațiilor unice de 1000 de lei pensionarilor cu pensia sub 2000 lei”.

„Am fost acuzați de populism, chiar dacă am indicat clar sursa de finanțare prin reducerea unor cheltuieli de investiții capitale. Guvernul, socialiștii și democrații au strigat în gura mare că avem deficit bugetar de 16 miliarde lei. Mai apoi prim-ministru Chicu a admis că cifra deficitului va crește până la 20 miliarde lei. Dar azi vedem că Igor Dodon în situația izolării Moldovei de la partenerii externi și conflictului direct cu România, iese cu ideea sprijinului pentru pensionari, fără a indica de unde bani și cănd urmează să fie achitate indemnizațiile. Păi cine este populist și minciunos iresponsabil, dle Chicu, noi sau stăpănul dvs. Dodon?”, se întreabă Slusari.

Deputatul s-a referit și la subvenționarea dobânzilor pentru întreprinderi.

„O mare parte din aceste mijloace financiare (dacă ele vor fi identificate) ar fi o risipă criminală a banilor publici pentru a susține agenții economici, care nu au suferit în urma restricțiilor pandemice. Din contra, unii din ei au avut supravenituri. Totodată, antreprenorii afectați, mai ales cei din segmentul businessului mic și mijlociu, sunt foarte limitați în capacități de a accesa creditele bancare”, a subliniat vicepreședintele Parlamentului.

„Declarația de azi a lui Dodon a fost exclusiv electorală, incoerentă, iresponsabilă și mincinoasă. Probabil nici el mai mult nu crede că rămâne Guvernul lui. Și dacă va fi demis cabinetul miniștrilor Chicu în foarte scurt timp, președintele o să încerce să dea vina pe cineva, care nu i-a permis să realizeze unele inițiative sociale. Cu certitudine, în toată strategia politică a lui Dodon deloc nu este loc pentru interesele Moldovei și cetățenilor”, a concluzionat Alexandru Slusari.

Reacția vicepreședintelui Platformei DA vine după ce președintele Igor Dodon, cu doar trei luni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, a anunțat că în acest an urmează a fi dublate salariile medicilor, iar pensionarii care primesc sub 3 mii de lei lunar vor beneficia de un ajutor unic de 700 de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here