Detalii despre perchezițiile de la postul vamal Petricani: 11 persoane au statut de bănuit, 5 dintre acestea fiind reținute

Autor: , in Actualitate / Social / 26 mai, 2020, 18:07

Au apărut noi detalii despre perchezițiile de la postul vamal Petricani. În urma perchezițiilor, 11 persoane au statut de bănuit, dintre care 5 au fost reținute pe un termen de 72 de ore.

Cinci brokeri vamali au fost reţinuţi într-un dosar de corupere activă. Aceştia sunt bănuiţi că, pe parcursul mai multor luni au săvârşit acţiuni de corupere a vameşilor din cadrul Postului vamal Intern Petricani, prin transmiterea diferitor sume de bani pentru urgentarea procedurii de validare a declaraţiilor vamale.

Potrivit materialelor cauzei, brokerii au fost documentaţi în incinta postului vamal în momentele în care transmiteau lucrătorilor vamali documentele însoţitoare ale mărfurilor cu mijloace financiare ataşate.

Astăzi, în urma mai multor percheziţii, desfăşurate în incinta postului vamal, dar şi în birourile de serviciu ale brokerilor, 11 persoane, dintre care 6 vameşi şi 5 brokeri, au fost recunoscute în calitate de bănuiţi. Acestea au fost escortate la CNA pentru audieri suplimentare, 5 brokeri fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Reţinuţii sunt cercetaţi în conformitate cu art. 325 cod penal – corupere activă şi riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2.000 la 4.000 unităţi convenţionale (100.000 – 200.000 de lei).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X