Foto: Igor Dodon/FB

Șeful statului a efectuat astăzi o vizită în raionul Cahul, acolo unde, potrivit lui, a mers la doi veterani ai celui de-al doilea Război Mondial. În curtea unuia ditre veterani, Igor Dodon a fost întâmpinat cu un drapel sovietic, ținut în mână de un copil.

Potrivit unei postări a lui Dodon, primul veteran vizitat a fost Alexandru Cocoș, în vârstă de 96 de ani, care locuiește în satul său natal, Giurgiulești. „A plecat pe front în anul 1943. După război a revenit la baștină unde a lucrat în portul din orașul vecin Reni, iar ulterior, pînă la pensie a muncit la calea ferată Giurgiulești”, a scris șeful statului.

„Al doilea veteran este Ilia Axionov, în vîrstă de 98 de ani. A participat la luptele pentru eliberarea Moscovei din decembrie 1941, a luptat în componența Frontului de Vest, apoi în cel de-al Doilea Front Baltic. A ajuns pînă la gradul de căpitan al serviciului medical, s-a învrednicit de Ordinul Marelui Război pentru Apărarea Patriei de gradul I și II, Medalia „Pentru Merite Militare” și alte distincții. După război, timp de mai mulți ani, a îndeplinit serviciul militar în trupele de grăniceri, apoi a activat în organele de partid”, a mai scris președintele, anunțând că i-a felicitat pe ambii veterani „cu ocazia Zilei Victoriei” care a fost marcată recent și le-am înmînat cea mai înaltă distincție a țării – Ordinul Republicii. Le-am dorit multă sănătate și bucurii alături de cei dragi.

Este de remarcat că de această dată Igor Dodon a purtat mască în încăpere, atunci când s-a aflat în vizită la veterenul aflat în grupul persoanelor de risc de infectare cu noul coronavirus. Acest lucru nu s-a întâmplat anterior, șeful statului fiind criticat pe rețelele de socializare.

„În continuare, am vizitat două familii cu mulți copii. Una dintre acestea, familia Frigioi, crește și educă tripleți. Le-am dorit multă sănătate, bucurii și bunăstare, le-am dăruit electrocasnice de care au mare necesitate, cărucioare, scutece, hrană pentru copii și jucării.

Familia Bîtlan crește și educă patru copii, unul din ei avînd probleme de sănătate. Capul familiei este, de asemenea, o persoană cu dizabilități, însă lucrează pentru a-și întreține familia. Am dorit tuturor sănătate și bunăstare și le-am dăruit un frigider și jucării”, a adăugat oficialul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here