marți, mai 26, 2020


Nu va mai fi ca înainte. Reguli pe care le vei respecta, dacă vei dori să iei masa în oraș după 15 iunie

Autor: , in Actualitate Auto Social , - 15:09

Din 15 iunie, unitățile de alimentație publică își vor relua activitatea sistată din cauza pandemiei COVID-19. Regula de aur odată cu redeschiderea unităților va fi păstrarea distanței sociale și numărul limitat de persoane care vor avea dreptul să stea la o masă.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că unitățile de alimentare publică se vor redeschide ușile pentru clienți începând cu 15 iunie curent.

Până la reluarea activității, personalul localului trebuie să dezinfecteze întregul inventar de lucru, suprafețelor din spațiile de depozitare, producere, comercializare și deservire.

Conducerea instituțiilor va trebui să monitorizeze starea de sănătate a angajaților, inclusiv termometria, la începutul zilei de muncă cu asigurarea evidenței. În caz de depistare a unor simptome ale infecției respiratorii acute, angajatul nu va merge la serviciu, ci se va autoizola la domiciliu, informând medicul de familie despre starea lui de sănătate.

Cât privește angajații localurilor, aceștia vor trebui să fie aprovizionați cu măști de protecție la fiecare 2 ore.

De asemenea, personalul localurilor va avea grup sanitar aparte de cel al clienților.

Pentru excluderea aglomerării din localuri, va trebui păstrată distanța fizice de 1,5 – 2 metri între persoane, iar cât privește deservirea clienților la o masă nu vor avea dreptul să stea mai mult de 4 persoane, cu excepția grupurilor constituite din membrii unei familii de gradul unu și doi pe linie dreaptă și colaterală.

După fiecare client care vizitează localul mesele de deservire vor fi igienizate și dezinfecta, iar spațiile de lucru a personalului, spațiile de deservire și grupurile sanitare vor fi igienizate și dezinfecta la fiecare 2 ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *