Procutura Generală, despre revizuirea dosarului lui Platon și dacă există șanse să fie eliberat

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 26 mai, 2020, 19:27

Veaceslav Platon ar urma să fie eliberat după ce dosarul său, despre care procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că ar fi fost falsificat, va fi trimis la rejudecare. Cel puțin asta susține Ion Crețu, avocatul lui Platon. Pe de altă parte, ofițera de presă a Procuraturii Generale (PG), Maria Vieru, a declarat pentru Cotidianul.md că pentru inițierea procedurii de revizuire a sentinței în privința lui Veaceslav Platon, PG trebuie să aibă acces la materialele cauzei penale, ceea ce nu s-a întâmplat încă.

În cadrul unei emisiuni de la postul TV8, avocatul lui Platon a declarat că clientul său urmează a fi cercetat în libertate, întrucât asta prevede legea.

Cotidianul.md a solicitat o reacție de la Procuratura Generală, în urma acestor declarații.

„În prezent, Curtea Supremă de Justiție este în proces de redactare a deciziei în privința lui Veaceslav Platon. Atunci când materialele vor fi puse la dispoziția Procuraturii, se va lua o decizie asupra cererii de revizuire”, a declarat ofițera de presă a Procuraturii Generale (PG), Maria Vieru.

„Dacă cauza va fi rejudecată, nu poate să rămână în Penitenciarul nr. 13 pentru că se casează sentințele și atunci nu poate să fie în continuare în penitenciar. Dumnealui va fi examinat în stare de libertate”, a declarat anterior Ion Crețu – avocatul lui Veaceslav Platon.

Declarația lui Crețu vine după ce procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate”.

„Acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenționat denaturate și interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzațiile în privința lui Șor. Prin urmare, cetățeanul Platon a fost absolut ilegal condamnat și, respectiv, ilegal își ispășește pedeapsa”, a declarat Stoianoglo, săptămâna trecută.

Veaceslav Platon a fost condamnat, în aprilie 2017, la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, el fiind acuzat că ar fi prejudiciat cu 800 de milioane de lei de la Banca de Economii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X