„Să terminăm acest circ. Deputații, plasați abuziv în concediu medical”. Sîrbu anunță rezultatele la COVID-19 a colegilor și cere reluarea ședințelor Parlamentului

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / 26 mai, 2020, 19:52

După ce deputatul democrat Eugen Nichiforciuc și-a publicat rezultat testului la COVID-19, demonstrând că este infectat, deputații grupului parlamentar Pro Moldova au efectuat testele.

Sergiu Sîrbu a anunțat pe o rețea de socializare că nu este infectat, după ce s-a testat, așa cum sunt obligați toți deputații precum și angajații Parlamentului.

„Deputații Pro Moldova au efectuat testele la COVID-19. Toate unt negative. Solicităm de urgență să terminăm cu acest circ ieftin cu izolarea abuzivă și ilegală a deputaților sănătoși. Solicităm convocarea plenului Parlamentului și votarea legilor primordiale pentru cetățeni și societate, inclusiv referitoare la angajamentele față de UE”, este solicitarea depuatului Sergiu Sîrbu.

Totodată, Sîrbu a precizat că a aflat că unii deputați sunt plasați abuziv în concediu medical.

„Am aflat că anume deputații de opoziție sunt plasați abuziv în concediu medical, chiar și cu test negativ, iar socialiștii se plimbă pe la Curtea Constituțională, prin raioane etc. Puterea intră în agonie totală, dar asta nu va dura mult”, a conchis Sîrbu.

Amintim că joia trecută s-a aflat că Eugen Nichiforciuc este infectat cu noul tip de coronavirus, chiar în timpul ședinței Legislativului, anunțul fiind făcut de către Dumitru Diacov.

El interacționase cu o zi mai devreme cu colegii săi deputați din PD, precum și cu miniștrii acestui partid. În consecință, toți deputații urmează a fi testați și vor fi obligați să stea o perioadă în izolare.

Luni, parlamentarul PAS Sergiu Litvinenco și-a publicat rezultat testului la COVID-19, demonstrând că nu este infectat. Și el a cerut reluarea ședințelor Parlamentului încă la sfârșitul acestei săptămâni.

Tot ieri a fost confirmat pozitiv la COVID-19 un alt deputat. Este vorba de socialist Vladimir Mizdrenco.

Iar astăzi, deputata fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, și-a publicat rezultat testului la COVID-19, demonstrând că nu este infectată, cerând, totodată, reluare ședințelor Parlamentului, în cazul în care testele vor fi negative și la ceilalți deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X