Trei noi decese provocate de COVID-19, printre care și un chirurg. Nemerenco: Familia medicului este infectată și spitalizată

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 26 mai, 2020, 18:29

În ultimele ore, în Republica Moldova au fost înregistrate șase noi decese provocate de COVID-19. Astfel, bilanțul național ajunge deja la 268 de cazuri.

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează despre înregistrarea a încă trei decese provocate de COVID-19 în Republica Moldova. Printre victime se numără și un medic din Capitală.

Deces 266: Bărbat de 54 ani, din raionul Ungheni. Internat la data de 22 mai, la spitalul raional Ungheni. Comorbidități: suspecție la cancer pulmonar, etilism cronic.

Deces 267: Femeie de 72 ani, din Transnistria. Internată la data de 26 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: tuberculoză infiltrativă, encefalopatie, miopatie.

Deces 268: A decedat Stelian Candîba, în vârstă de 66 ani. Acesta a activat în calitate de medic chirurg, secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sfânta Treime din Capitală. Medicul a fost internat la data de 18 mai la Spitalul Clinic Republican.

„Sistemul medical a pierdut un specialist care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, menționează reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit ex-ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, membrii familiei medicului la fel sunt infectați cu COVID-19.

„Astăzi, COVID-19 a mai curmat viața unui medic, a colegului meu de facultate, chirurgul Stelian Candîba. Membrii familiei sunt spitalizați în stare medie de gravitate. Fac un apel către toți colegii de promoție să contribuim la organizarea funeraliilor în situația critică în care se află întreaga familie”, este îndemnul Alei Nemerenco.

Astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 158 cazuri noi de infectare cu COVID-19, în total fiind înregistrate 7.305 cazuri de infectare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X