captură realitatealive.md

Reprezentanții domeniului HoReCa au protestat în această după-amiază față de decizia autorităților de a prelungi restricțiile pentru unitățile de alimentație publică. Protestatarii, reprezentanți ai Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Moldova (MĂR), au adus în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) frânghii pentru a ilustra distanța care, potrivit autorităților, oamenii trebuie să o păstreze atunci când vor merge în localuri. Ei spun că aceste restricții sunt inoportune și cer reluarea activității localurilor de la 1 iunie, și nu de la 15 iunie, așa cum a decis Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

„Asta este distanța socială impusă de Comisia Națională Extraodinară de Sănătăte Publică pentru restaurante. La magazine se poate 1,5 metri, dar în restaurante se cere cel puțin doi metri. Aceasta e o hotărâre care pune pe brânci tot sectorul gastronimic din Republica Moldova ”, a declarat Dumitru Cebotarescu, reprezentantul asociației MĂR.

Potrivit lui, agenții economici care au restaurante și cafenele solifică deschiderea acestora la 1 iunie, precum și aprobarea protocolului de prevenire a răspândirii COVID-19, aprobat de ANSA și elaborat împreună cu asociația MĂR.

„Cerem două lucruri. Unu: să se deschidă de pe 1 iunie restaurantele și cafenelele, ca să nu ne țină în sărăcie. Practic toți avem credite și acum se împrumută ca să întoarcă creditele respective. Și doi: să fie aprobat protocolul de prevenire a răspândirii COVID-19, aprobat de ANSA și elaborat împreună cu asociația MĂR”, a spus Cebotarescu.

Protestatarii au adus și pancarte prin care au îndemnat autoritățile să permită deschiderea localurilor de la 1 iunie.

Astăzi, asociația a publicat un demers către autorități, declarând că se simt nedreptățiți de deciziile CNESP, în care a cerut răspunsuri la câteva întrebări legate de decizia de menținere a restricțiilor aplicate acestui domeniu.

Amintim că printr-o hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a fost stabilit că localurile de alimentație publică vor rămâne închise până la data de 15 iunie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here