(VIDEO) Un poliţist a provocat moartea unui bărbat de culoare după ce a stat cu genunchiul pe gâtul său minute întregi. Anchetă şi proteste în SUA

Autor: , in Externe / 27 mai, 2020, 16:20

Un incident deosebit de grav a avut loc în oraşul american Minneapolis, soldat cu moartea unui bărbat de 46 de ani. Fotografiile arată că bărbatul a fost imobilizat, iar un agent s-a aşezat cu genunchiul pe gâtul său. Deşi bărbatul a spus că nu mai poate respira, agentul nu s-a ridicat, scrie Mediafax.

Incidentul a stârnit proteste în Minneapolis, iar oamenii au ieşit pe străzi cu măşti pe care a stat scris: „Nu pot să respir”.

Poliţia a transmis că patru angajaţi au fost concediaţi, iar agentul implicat în eveniment este anchetat. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei a transmis că poliţiştii au argumentat prin faptul că bărbatul s-a opus încătuşării.

Primarul Jacob Frey a ieşit într-o conferinţă de presă în încercarea de a linişti apele în comunitate şi a condamnat comportamentul agentului, despre care a spus că va răspunde pentru gestul său. Frey a transmis condoleanţe familiei lui George Floyd şi a afirmat: „Să fii negru în America nu ar trebui să însemne o condamnare la moarte”.

După aproximativ 7 minute în care poliţistul a stat cu genunchiul pe gâtul bărbatului, acesta a fost transportat la spital, însă a decedat.

Atenție, imaginile vă pot afecta emoțional.

„Această lipsă de umanitate este şocantă, iar acest video îmi face pur şi simplu rău”, a spus şi Tim Walz, guvernatorul din Minnesota.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X