Foto: deschide.md

În cadrul unei emisiuni de la N4, premierul Ion Chicu a fost întrebat când va demisiona. În răspuns, oficialul a spus că se va gândi, doar că a observat „că lucrurile se interpretează”. Oficialul susține că a admis că ar putea pleca din funcție în cazul în care va cădea alianța PDM-PSRM, dar oricum se va mai gândi.

„În ultima perioadă se cam interpretează ceea ce spun eu. Eu mă voi gândi dacă voi demisiona sau nu atunci când nu va mai exista această majoritate parlamentară. În cazul în care voi fi demis prin vot de neîncredere, este clar că nu poți părăsi locul de muncă până nu vine cineva în funcție”, a declarat Chicu.

Premierul susține că nu crede că va demisiona din propria inițiativă.

„Văzând deja că cei care sunt foarte avani la dat jos Guvernul nu pot institui un nou Guvern, va ieși că eu am provocat instabilitate în țară, dându-mi demisia. Dacă au atâta determinare și strategie bine închegată de a da jos Guvernul și de a instala unul, la noi e democrație și Parlamentul decide. Dar eu singur nu cred că o să fac acest lucru pentru că sunt absolut sigur că această combinație dintre unul care fuge de pușcărie pentru că a furat miliardul, altul pentru alcevea, nu cred că ei pot forma o majoritate parlamentară sănătoasă și n-o să numească Guvernul, iar eu voi fi într-o situație stupidă când va trebui să exercit funcția poate și până la alegeri. Eu nu aș vrea să le fac așa favoare”, a precizat premierul.

Totodată, Ion Chicu a mai spus că chiar dacă va fi demis prin moțiune de cenzură, oricum, va rămâne în funcție până la numirea unui executiv nou.

„Până ce nu vine noul prim-ministru să-l salut, să-i transmit lucrurile, n-o să mă duc pentru că nu pot să fac acest lucru pentru că nu este un comportament responsabil”, a conchis Chicu.

PD și PSRM dispun astăzi de 52 de mandate. Majoritatea parlamentară poate fi formată din minimum 51 de deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here