Decizia instanței de judecată în privința celor 5 brokeri vamali, reținuți de CNA

Autor: , in Social / 28 mai, 2020, 20:20

La data de 26 mai, cinci brokeri vamali au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat mai multe percheziții la Postul vamal intern Petricani. Astăzi, 28 mai, instanța de judecată a luat decizii în privința acestora.

Unul dintre cei cinci brokeri a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13. Alți 3 bănuiți au primit arest la domiciliu.

Un alt broker cooperează cu organul de urmărire penală și a fost eliberat.

Decizia este cu drept de atac.

Cei cinci brokeri vamali au fost reţinuţi într-un dosar de corupere activă. Aceştia sunt bănuiţi că, pe parcursul mai multor luni au săvârşit acţiuni de corupere a vameşilor din cadrul Postului vamal Intern Petricani, prin transmiterea diferitor sume de bani pentru urgentarea procedurii de validare a declaraţiilor vamale.

Potrivit materialelor cauzei, brokerii au fost documentaţi în incinta postului vamal în momentele în care transmiteau lucrătorilor vamali documentele însoţitoare ale mărfurilor cu mijloace financiare ataşate.

Aceștia sunt cercetaţi în conformitate cu art. 325 cod penal – corupere activă şi riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2.000 la 4.000 unităţi convenţionale (100.000 – 200.000 de lei).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X