Foto simbol

Copilul de 6 ani din Hâncești, dat dispărut la 26 mai și găsit mort în veceul din curtea casei, ar fi căzut acolo singur. Cel puțin asta susțin oamenii legii, conform cărora băiatul era încălțat în șlapii surorii mai mari și ușor ar fi putut aluneca și cădea în veceu. Astfel, dosarul penal deschis anterior pentru răpire a fost clasat.

Oamenii legii au oferit astăzi detalii despre tragedie. Conform acestora, veceul a fost verificat vizual în ziua în care copilul a fost dat dispărut. Întrucât părinții micuțului au spus că el a fost răpit, poliția a întreprins măsuri speciale de investigație. Astăzi însă s-a făcut cercetare la fața locului, deja cu folosirea laboratorului criminalistic și a fost depistat cadavrul.

„În prima zi poliția locală a verific veceul vizual. Întrucât părinții au comunicat inițial că minorul ar fi fost răpit, automat au apărut mai multe versiuni. Cetățenii comunicau că s-a auzit un strigăt în pădure, că ar fi fost servit cu cireșe în stradă. Astfel, noi am verificat aceste versiuni. Au fost verificate vreo 12 versiuni”, a declarat șeful adjunct al INSP, Alexei Grosu.

„Azi noi am stricat veceul, l-am verificat minuțios și am găsit cadavrul. La examinarea medicului legist nu a fost depistat niciun semn de moarte violentă. Probabilitatea ca copilul ca să cadă singur este foarte mare. Copilul era încălțat în șlapii surorii mai mari, respectiv șlapii erau mari pe piciorul copilului. El dacă s-a așezat cu picioarele pe veceu, ușor a lunecat și a căzut. Părinții nu erau acasă. Ei erau la serviciu, iar sora și fratele acestuia făceau temele online în casă. Era exclus să se audă gălăgia. Nu e posibil acolo de auzit. Veceul este făcut din ciment”, a adăugat Grosu.

Timp de aproape două zile, băiatului a fost căutat de sute de oameni: Peste 100 de polițiști, centrul chinologic cu implicarea câinilor, peste 140 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, peste 50 de voluntari, pe lângă rude și părinți. Voluntarii de la „TERRA Valahia” au fost implicați, dar și Poliția de Frontieră, precum și Asociația Vânătorilor și cea a Pescarilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here