Au discutat „situația complicată”, care s-a creat cu privire la Curtea Constituțională. Dodon a chemat la discuții foști președinți ai CC

Autor: , in Justiție / Politic / 29 mai, 2020, 19:31

Șeful statului Igor Dodon anunță că astăzi a avut o întrevedere cu membrii Grupului de Inițiativă pentru reforma constituțională din care fac parte foști președinți ai Curții Constituționale, juriști și savanți în domeniul dreptului. Acesta sune că ședința a fost organizată urmare a apelului publicat de ei anterior, care conținea îndemnul de a discuta „situația complicată care s-a creat cu privire la Curtea Constituțională”.

„Majoritatea invitaților au fost de acord cu necesitatea lansării unui dialog mai larg pe subiectul reformei constituționale, care poate avansa pe una din două direcții principale. Fie este vorba de modificarea actelor legislative cu privire la jurisdicția constituțională, care au fost interpretate în mod contradictoriu în favoarea intereselor politice, fie prin operarea unor modificări în Legea Supremă a țării.

Cea de-a doua cale presupune o abordare sistemică, de aceea prevede o perioadă mai lungă de implementare și este mai de încredere. Totodată, necesită un volum de lucru mult mai mare și mai dificil și poate fi realizat prin voința Parlamentului, cu susținerea majorității constituționale sau printr-un referendum constituțional”, susține Dodon într-un mesa pe Facebook.

Acesta susține că a ajuns la concluzia prealabilă că „diverse forțe politice și organizații obștești pot participa la discuție, însă, nemijlocit în procesul de reformare, ar trebui să fie implicați doar juriști profesioniști, în primul rând constituționaliști, și nu politicieni care urmăresc anumite interese”.

„Am convenit să continuăm dialogul pentru a identifica o formulă mult mai potrivită pentru soluționarea problemei”, se mai arată în mesajul acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Pe dodon uzurpatorul îl frige faptul că, nu poate controla CC. La înfăptuirea reformei în justiție, să participe doar juriți profesioniști, nu politicieni de alde tine, care urmăresc alte scopuri.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X