Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, s-a ales cu un proces contravențional și este chemat la Poliție pe 1 iunie 2020.

Potrivit lui Chirtoacă, aceasta cauză ar viza faptul că a întâmpinat alături de alți colegi de partid convoiul umanitar din România.

„Cadou de ziua copiilor. În legătură cu întâmpinarea spontană a convoiului umanitar din România, sub Podul Rușinii de la Telecentru, ca urmare a refuzului de a fi primit în PMAN, ne-am ales cu un dosar administrativ. Sau poate pentru că l-am huiduit pe Chicu (n.r- Ion Chicu, premier)”, a anunțat Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă urmează să se prezinte la Inspectoratul de Poliție de pe șoseaua Hîncești, la data de 1 iunie, ora 10:00.

În cazul în care nu se va prezenta fără a invoca un motiv întemeiat, riscă să fie amendat judiciar sau adus cu forța.

Menționăm că, deși au fost mai multe solicitări ca cele 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 să fie prezentate în Piața Marii Adunări Naționale, decizia nu a fost modificată.

La ceremonia de prezentare, premierul Ion Chicu a fost huiduit la apariția sa la ceremonia primirii ajutorul umanitar.

Vezi și: „Nu am știut că s-a solicitat așa ceva”. Răspunsul lui Dodon, întrebat de ce ajutorul României nu fost prezentat în PMAN (VIDEO)

După porția de huiduieli, mulțimea prezentă a scandat „Rușine!” de câteva ori, după care premierul moldovean și-a început discursul oficial, în care a mulțumit Guvernului de la București pentru sprijin în lupta cu pandemia COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here