Foto: sputnik

Astăzi, teritoriul Piaţii Centrale din Chişinău a fost inspectat de responsabilii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cu scopul de a verifica gradul de implementare a măsurilor impuse de Comisia Naţională Extraordinară Sănătate Publică prin hotărârea din 25 mai.

Potrivit șefului Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, „mai este de lucru”. Acesta a a anunțat că administratorii halelor sunt în plină fază de îndeplinire a măsurilor de igienizare, dezinfecție, măsurile de delimitare a spațiului corespunzător intrare – ieșire, pentru a gestiona corect fluxul de cumpărători care vor veni la piață.

„Gradul de pregătire pentru redeschidere încă nu este una excelentă, dar este una satisfăcătoare. Suntem în plină monitorizare a acestui lucru și vreau să menționez faptul că, dacă acele măsuri stipulate în decizia Comisiei nu vor fi îndeplinite, ANSA își rezervă dreptul de a retrage acele autorizații de funcționare și nu va fi posibilă activitatea agenților”, a declarat șeful ANSA.

Încă o inspecție urmează să fie făcută luni, 1 iunie, pentru că ANSA a elaborat o fișă cu instrucțiuni concrete în baza căreia inspectorii vor evalua gradul de pregătire pentru redeschiderea halelor.

„Respectarea prezentelor reguli face să ne asigurăm la compartimentul siguranța alimentelor, dar și sănătatea populației, ce ține de infecția cu Covid-19”, a mai declarat Vladislav Cotici.

Menționăm că, Comisia de sănătate publică impune ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători, angajații/comercianții vor fi obligați să fie asigurați cu echipament de protecție, locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here