Procuratura a inițiat o cauză penală pe faptul „divulgării datelor urmăririi penale”, după imaginile apărute în presă de la audierea lui Platon

Autor: , in Justiție / 29 mai, 2020, 20:54

Procuratura Generală anunță că a inițiat o cauză penală pe faptul „divulgării datelor urmăririi penale” și „amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”. Decizia survine ca urmare a aparițiilor în presă a unor secvențe video din cadrul audierii lui Veaceslav Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat și ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.

Conform unui comunicat remis de PG, prin ordonanța Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, investigațiile au fost puse în sarcina unui grup de urmărire penală care urmează să stabilească toate circumstanțele divulgării informațiilor și actelor procesuale din dosar, în vederea amestecului la efectuarea urmăririi penale.

„În paralel, conform Legii cu privire la Procuratură, a fost demarat și un control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale și neconform procedurilor legale”, precizează Procuratura.

„Procuratura va continua să depună toate eforturile pentru investigarea obiectivă a dosarelor vizând devalizarea sistemului bancar, indiferent de tentativele unora de a zădărnici acest proces ireversibil”, se arată în comunicatul remis de PG.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X