Ce se va întâmpla cu cei doi astronauți aflați la bordul Crew Dragon, după ce vor ajunge la Stația Spațială Internațională

Autor: , in Externe / 31 mai, 2020, 17:47

SpaceX a încercat din nou sâmbătă și a reușit să îi lanseze pe astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley de la Kennedy Space Center, în cadrul misiunii Demo-2, devenind prima companie privată care a trimis oameni pe orbită și a pus capăt unui blocaj de nouă ani în circulația spațială umană din SUA.

Nava se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională, care orbitează la o altitudine medie de 250 de mile (400 de kilometri) deasupra Pământului. Behnken și Hurley urmează să se alăture astronautului american Chris Cassidy și cosmonauților ruși Anatoly Ivanishin și Ivan Vagner la bordul stației spațiale orbitante.

Durata șederii lui Behnken și a lui Hurley la bordul ISS nu a fost încă determinată, dar Crew Dragon poate petrece până la 114 zile în spațiu sau 16 săptămâni. Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat că s-ar putea întoarce pe Pământ la începutul lunii august.

După detașarea de la ISS, Crew Dragon își va începe coborârea, aterizând în Oceanul Atlantic în largul coastei din Florida. Acesta va fi încetinit de patru parașute mari, aceeași metodă folosită pentru întoarcerea capsulelor Apollo ale NASA, care au aterizat în Pacific.

Compania privată SpaceX a lui Elon Musk a reușit astfel să lanseze în siguranță doi astronauți NASA la bordul navei spațiale Crew Dragon, într-o misiune cunoscută sub numele de Demo-2, potrivit B1. Racheta Falcon 9 a fost setată să se ridice la 22:22 (ora Republicii Moldova) de la KSC Launch Complex 39A.

După ridicare, capsula cu cei doi astronauți va parcurge 19 ore până la Stația Spațială Internațională.

La bordul Crew Dragon sunt astronauții veterani ai NASA, Bob Behnken și Doug Hurley. Naveta spațială Crew Dragon este proiectată să fie complet autonomă, însă cei doi astronauți pot interveni oricând este nevoie.

Vezi și: (VIDEO) Moment istoric! Lansare cu succes, din a doua încercare: NASA şi SpaceX au lansat Crew Dragon

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X