Podul de la Telecentru a fost amenajat cu flori

Autor: , in Social / 31 mai, 2020, 16:44

Podul din cartierul Telecentru al Capitalei arată altfel. Căile pietonale, în ambele direcţii ale drumului, au fost amenajate cu vaze cu flori.

Urmează ca şi zona podului să fie decorată cu picturi murale. Pretura sectorului Centru a anunțat un concurs în acest sens, data limită de depunere a ofertelor expiră chiar astăzi, 31 mai.

„Am invitat să participe artiști autohtoni cu profilul: arte vizuale, pictură murală, design grafic, graffitieri, artiști 3D, precum și profesori și studenți ai instituțiilor de profil din Capitală. Lucrările propuse de artişti vor fi evaluate de o Comisie de selectare a concepției de proiect, care ulterior va desemna câștigătorii”, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Vezi și: Concurs de picturi murale pentru decorarea podului din Capitală sub care a fost primit ajutorul umanitar oferit de România

„Vrem să dăm culoare plăcilor de beton din zona podului, pentru a bucura ochii trecătorilor”, a conchis Ceban.

Amintim că, la data de 7 mai, convoiul cu ajutor umanitar a ajuns pe șoseaua Hâncești, sub podul de la Telecentru, acolo și a avut ceremonia publică de primire.

Deși, au fost mai multe solicitări ca cele 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 să fie prezentate în Piața Marii Adunări Naționale, decizia nu a fost modificată.

Vezi și: „Nu am știut că s-a solicitat așa ceva”. Răspunsul lui Dodon, întrebat de ce ajutorul României nu fost prezentat în PMAN (VIDEO)

PUN a acuzat guvernarea că a sabotat ajutorul umanitar din România: „Refuză în mod rușinos” accesul camioanelor în PMAN.

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a criticat decizia de recepționare a ajutorului românesc, spunând că era firesc să fie un eveniment în Piața Marii Adunări Naționale.

„Pentru un astfel de ajutor se mulțumește nu sub pod, ci în Piața Marii Adunări Naționale. Am comunicat colegilor încă de ieri aceste nemulțumiri. Regret decizia Guvernului și mă desolidarizez de atitudinea autorităților față de suportul venit de la București”, a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, consideră că România nu trebuie tratată așa cum o fac autoritățile în prezent, dar și a mulțumit României pentru ajutor și pentru lecția de modestie.

„Mulţumim, România, pentru ajutorul tău necondiţionat şi dezinteresat. Mulţumim, România, pentru lecţia de modestie, răbdare şi cumpătare. Ştim că nu te-ai aşteptat la un pod de flori, dar nici n-ai meritat flori sub pod. Dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit să salvezi vieţi. Mulţumim, România!”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Iar premierul Ion Chicu a fost huiduit la apariția sa la ceremonia primirii ajutorul umanitar.

După porția de huiduieli, mulțimea prezentă a scandat „Rușine!” de câteva ori, după care premierul moldovean și-a început discursul oficial, în care a mulțumit Guvernului de la București pentru sprijin în lupta cu pandemia COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X