foto simbol

Din 3 iunie, conform unei decizii a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, Agenția Servicii Publice (ASP) reia examinarea pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la proba teoretică și practică în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor de prevenire și protecție de la infecția COVID-19.

Susținerea examenului va fi organizată în cadrul secțiilor de înmatriculare a transportului auto și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău, Bălți, Soroca, Comrat, Edineț, Orhei, Ungheni, Hîncești Cahul, or. Ocnița, Căușeni, Criuleni, conform programului de lucru stabilit.

Potrivit ASP, serviciile de examinare se acordă doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului „Programarea electronică”. Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina-web a Agenției, apelând la Call-centrul 14909 sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto:

ASP anunță că programarea prealabilă pentru prestarea serviciului de examinare este disponibilă de astăzi, 1 iunie.

Desfășurarea examenelor se va derula doar conform programărilor actuale, care vor fi efectuate începând cu 1 iunie, în limita locurilor disponibile. Programările pentru susținerea examenelor, care au avut loc până la declararea stării de urgență, au statut valabil numai pentru cele din luna iunie curent (începând cu 3 iunie).

Noi reguli, de ordin epidemiologic

La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații Agenției Servicii Publice și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule, toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspândirii corona-virusului, în special:

– purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;
– respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;
– instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor;
– monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);
– aerisirea încăperilor/automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces/tură de examinare, etc.

„În scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află automobilul”, se arată într-un comunicat al ASP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here