PAS e gata să discute susținerea unui premier propus de Platforma DA. Sandu: Problema cea mare e lipsa voturilor

Autor: , in Politic / Populare / 1 iunie, 2020, 19:48

Partidul Acțiune și Solidaritate ar putea susține un candidat din partea Platformei Demnitate și Adevăr la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută astăzi de lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru agora.md.

Potrivit ei, problema principală însă este lipsa voturilor prin care ar putea fi învestit un nou Guvern.

Fosta șefă a Guvernului a afirmat că subiectul a fost discutat la întâlnirea recentă avută cu reprezentanții Platformei DA, foștii parteneri din blocul ACUM.

„Am discutat despre propunerea lor, moțiunea pe care au pregătit-o pentru demiterea Guvernului. Am discutat și despre faptul că depunerea moțiunii este un lucru, dar trebuie să ne gândim ce va urma după această moțiune și cum o să putem numi un Guvern bun”, a spus politiciana, menționând că Guvernul poate fi condus atât de un reprezentant al Platfomei DA, cât și de unul din partea PAS.

„Problema cea mare sunt voturile. Nu există 51 de voturi și sprijin politic pentru un asemenea Guvern. Am spus că suntem deschiși pentru propunerile celor de la Platforma DA. Dar atât timp cât nu avem voturile, acestea sunt discuții artificiale”, a adăugat președinta PAS.

Citește și: Guvernul Chicu e blestemul business-ului și principala frână a bunăstării cetățenilor și în dialogul cu UE, susține deputatul Igor Munteanu

Precizăm că pentru demiterea Guvernului este necesar votul a 51 de deputați. Același număr de parlamentari este necesar pentru învestirea unui nou Executiv.

În condițiile actuale, majoritatea parlamentară o au PSRM și PDM, care au semnat un acord de coaliție în luna martie curent. Cele două formațiuni au împreună 52 de deputați. Totodată, deputatul independent Alexandru Oleinic votează de cele mai dese ori în consens cu majoritatea parlamentară PSRM-PDM.

Amintim că acum câteva săptămâni, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că nu vede o problemă în a susține un candidat al Platformei DA la funcția de premier.

Precizăm că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că formațiunea pe care o conduce este gata să preia funcția de șef al Guvernului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *