Foto simbol

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită oamenilor să fie vigilenți și să respecte măsurile impuse de autorități, în contextul pandemiei COVID-19. Mesajul vine în contextul, potrivit celor de la Minister, reluarea activității economice s-a interpretat eronat ca o relaxare, iar oamenii nu mai respectă distanțarea socială și regulile de igienă.

„După cum observați, situația epidemiologică este acută și constatăm că reluarea activității economice s-a interpretat eronat ca o relaxare. Observăm că vigilența anterioară a populației în ceea ce privește respectarea măsurilor de sănătate publice în magazine, farmacii și alte locații nu se mai respectă așa cum se făcea anterior. Nu se mai respectă distanța socială și igiena mâinilor. Reiterăm și venim cu un îndemn repetat să respectați recomandările de sănătate publică. Asta ne va salva vieți”, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Constantin Rîmiș.

Oficialul a atenționat și asupra faptului că în parcuri, pe terenurile de joacă pentru copii, terenurile sportive sau zone de agrement sunt aglomerări și nu se respectă regulile stabilite de autorități.

„Vă îndemn și vă rog să respectați măsurile de vigilență pentru a preveni noi cazuri de infectare și noi decese”, a mai spus secretarul de stat.

Pe parcursul zilei de astăzi au fost confirmate alte 109 cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar totalul cazurilor este de 8.360.

Zece persoane au pierdut lupta cu boala, numărul total al victimelor fiind de 305, iar cel al persoanelor vindecate este de Alte 41 de 4.622.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here