(VIDEO) Chicu: Parlamentarii și ONG-urile vor să lichideze Republica Moldova. Să-i lase pe moldoveni fără stat

Autor: , in Politic / Populare / 1 iunie, 2020, 09:36

Premierul Ion Chicu și-a început săptămâna cu acuzații grave la adresa deputaților din opoziție și a ONG-urilor finanțate din exterior, acuzându-le că vor să „lichideze Republica Moldova”.

Premierul a repetat de 6 ori ideea „vor să distrugă țara”, „să lichideze Republica Moldova” pe parcursul briefing-ului de presă de luni, după ședința cu președintele Igor Dodon. Prima dată s-a referit la creditul rusesc.

„Vreau să amintesc pentru cei care chipurile lucrează pentru Republica Moldova, dar o fac în detrimentul Republicii Moldova, parlamentari în primul rând: creditul rusesc este în interesul Republicii Moldova. Iresponsabilii din Parlament au adus un prejudiciu enorm Republicii Moldova, dinamitând acest credit. Toată grija acestor iresponsabili este să facă ca în Republica Moldova să fie cât mai rău, pentru că aceasta este cea mai ușoară cale de a distruge acest stat. Obiectivul lor este de a-i lăsa pe moldoveni fără stat”, a declarat Chicu.

„Eforturile celor care vor să distrugă acest stat nu-și vor atinge scopul”, a continuat Chicu după ce s-a lăudat cu veniturile „ridicate” la buget din primele luni ale anului.

Iar pe final, premierul s-a dezlănțuit și la adresa ONG-urilor: „Cei finanțați de pe extern, care vor chipurile să ajute la dezvoltarea țării, dar de fapt au același obiectiv, să distrugă această țară”.

Chicu a reiterat că actualul Guvern nu va susține legea ONG-urilor „în redacția actuală”, deoarece este una „inacceptabilă”, pentru că „Republica Moldova, prin intermediul acestor ONG-uri, își va pierde independența”.

„Ce fac unii exponenți ai opoziției, în dorința de a promova această lege, este o încercare de a lichida statul Republica Moldova”, a încheiat premierul.

Amintim că, acum două zile, președintele Igor Dodon a declarat că deputații socialiști nu vor vota pentru redacția actuală a proiectului de lege cu privire la ONG-uri, iar dacă proiectul va trece de Parlament și va ajunge pe masa președintelui spre promulgare, acest lucru nu se va întâmpla. Mai mult, Dodon promite deschis că va tergiversa intrarea în vigoare a legii până în luna septembrie, în cazul în care va fi aprobată în lectură finală în Parlament.

Cât privește votul deputaților PDM, care și-au exprimat intenția de a vota pentru respectivul proiect, șeful statului spune că odată cu asta democrații vor încălca unele prevederi din acordul de coaliție.

Proiectul legii privind organizaţiile nonguvernamentale a fost propus spre aprobare încă pe vremea guvernului Filip. Documentul ce prevede dezvoltarea societăţii civile în Republica Moldova este şi una dintre condiţiile impuse de UE pentru acordarea banilor din asistenţa macrofinanciară. Opoziţia acuză guvernarea că, intenţionat, amână votarea acestui proiect.

Lidera PAS, Maia Sandu l-a acuzat pe președinte că blochează Legea ONG-urilor, în contextul campaniei prezidențiale din toamnă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Dodoane și chicule, un stat, care, de la Independență încoace, trăiește din pomeni, poate fi viabil? El vă convine, deoarece îl puteți transforma în unul dictatorial și fura din gros. Afară cu voi, trădătorilor.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X