În timp ce premierul Ion Chicu a declarat că la 8 iunie va avea loc Paștele Blajinilor reprogramat, șeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică Nicolae Furtună le transmite oamenilor să stea acasă și cere anularea sărbătorii.

Sărbătoarea, care are loc de obicei la o săptămână după Paște, anul aceasta a fost reprogramată pentru weekendul 6-8 iunie, iar autoritățile vor permite desfășurarea sa.

„Cimitirul şi Paştele Blajinilor este o situaţie pe care nu o poţi controla, monitoriza. Efectul poate fi unul de explozie. Noi o să lungim primul val până în octombrie”, a declarat Furtună în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

El a făcut apel către cetăţeni să nu meargă la Paştele Blajinilor la cimitire: „Eu declar: nu o să mă duc la Paştele Blajinilor, deşi am şi eu bunei care au plecat în lumea celor drepţi, am unde merge, dar nu voi merge. Fac acest îndemn către toată lumea de bună credinţă”.

Chiar și în condițiile în care Moldova nu a atins nici măcar vârful pandemiei, săptămâna trecută înregistrând record de infectări și decese, premierul Ion Chicu a spus că Paștele Blajinilor va avea loc la 8 iunie, așa cum s-a reprogramat.

O circulară în acest sens a fost emisă și de Mitropolia Moldovei, care s-a limitat doar la a recomanda credincioșilor „să evite aglomerările tradiționale din jurul mormintelor și să respecte distanța sanitară”.

Citește și: Cifrele dezastrului după 12 săptămâni de pandemie: Din nou locul 4 în Europa la infectări și decalaj uriaș față de țările cu care ne putem compara

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here