Foto: tvr.md

„Carantina politică” din Parlament a fost preluată și la nivel raional, acuză Sergiu Litvinenco. Potrivit deputatului PAS, Centrul de Sănătate Publică Căușeni a dispus autoizolarea consilierilor raionali din partidele de opoziție.

„În același timp, față de consilierii raionali care reprezintă coaliția de guvernare la Căușeni și persoanele din executiv (președintele raionului, vicepreședinți, alți funcționari) autoizolarea nu s-a dispus”, susține Litvinenco, chiar dacă, spune el, atât consilierii din opoziție, cât și cei de la putere au participat la o ședință a Consiliului raional Căușeni la care a fost prezentă o persoană în raport cu care s-a confirmat infectarea cu virusul COVID-19.

Deputatul consideră că acest caz este un abuz și a cerut explicații de la Ministerul Sănății și Agenția de Sănătate Publică.

„Am cerut explicații Ministerului Sănătății și Agenția de Sănătate Publică față de acest abuz cras. Mă gândesc dacă nu sunt necesare și denunuri penale pentru personaje care fac abstracție de lege și impun de facto „aresturi la domiciliu” față de consilierii care nu sunt pe placul președintelui raionului și a acoliților acestuia”, a scris parlamentarul pe Facebook.

Amintim că începând cu 22 mai și până la 5 iunie deputații sunt în regim de autoizolare la domiciliu, potrivit unei dispoziții semnate de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Reprezentanții opoziției au protestat față de această decizie, susținând că prin acest mod se încearcă tergiversarea examinării în Parlament a unor inițiative ale opoziției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here