(GRAFIC) COVID-19: Cele mai afectate state din lume la mortalitate. Pe ce loc a ajuns Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 2 iunie, 2020, 12:24

Republica Moldova a ajuns pe locul 19 în lume la capitolul mortalitate cauzată de noul tip de coronavirus, raportat la populație, în timp ce Belgia rămâne cea mai afectată țară din lume.

Potrivit unei statistici realizată de Statista.com, care include țările lumii mai mari de un milion de locuitori, Belgia este cel mai afectat stat, cu 830 de decese la un milion de locuitori și un total de 9.486 de morți.

Marea Britanie, Spania, Italia și Suedia sunt următoarele cele mai afectate țări din lume, într-un clasament în care 9 din primele 10 state provin din Europa.

Republica Moldova, care potrivit raportului de la 1 iunie avea un total de 305 decese, a ajuns pe locul 19 în lume, cu o medie de 86 de morți la un milion de locuitori. Acum o săptămâna țara noastră se situa pe locul 21, iar la 15 mai nu intra în primele cele mai afectate 40 de state din lume.

Printre statele europene, Republica Moldova este a 13-a, în spatele Danemarcei și în fața Austriei. De altfel, Republica Moldova stă, de departe, cel mai prost din toate țările din regiune ca capitolul mortalitate.

Potrivit datelor ourworldindata, valabile la 1 iunie, Republica Moldova este cel mai afectat stat din regiune la capitolul mortalitate.

Mai mult decât atât, mortalitatea în Republica Moldova este de două ori mai mare decât media în lume.

Citește și: Cifrele dezastrului după 12 săptămâni de pandemie: Din nou locul 4 în Europa la infectări și decalaj uriaș față de țările cu care ne putem compara

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X