Până la 1 septembrie o bună parte din populația Republicii Moldova se va îmbolnăvi de COVID-19, susține pediatrul Mihai Stratulat, care împreună cu familia sa a trecut deja de boală. Mai mult, acesta este de părere că în Republica Moldova valul doi al îmbolnăvirilor ar putea să nu fie, pentru că, cel mai probabil, primul val va avea o durată mai mare în țara noastră.

„Cred că până la 1 septembrie o bună parte din populație se va îmbolnăvi, inclusiv copiii, chiar dacă stau acasă. Acum e vacanță, copiii mai mari vor ieși la joacă, vor juca fotbal prin ogradă, se vor plimba cu alții cu bicicleta și până în septembrie, o mare parte dintre ei se vor îmbolnăvi și vor trece de această boală”, a declarat medicul în cadrul unei emisiuni de la N4.

Stratulat este de părere că tendința a câte 200 de îmbolnăviri pe zi ar putea să se mențină mult timp și atenționează că spitalele ar putea deveni aglomerate.

„Nu cred că până în septembrie mai este nevoie cumva să îi protejăm. Mulți se vor îmbolnăvi, dacă păstrăm ritmul a câte 200 de îmbolnăviri pe zi. Important să nu aglomerăm spitalele. Cred că până în septembrie toată republica se va îmbolnăvi de coronavirus și din septembrie putem să anunțăm Republica Moldova liberă de boală”, a mai spus acesta.

Medicul este de părere că terasele restaurantelor ar trebui deschise, întrucât „persoane dacă nu se duc la restaurant, se vor întâlni acasă”, unde există același risc de infectare.

Cât privește valul doi al pandemiei, Stratulat este de părere că în Republica Moldova acesta nu va fi întrucât „la noi va fi primul val, dar cu o durată mai lungă”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here