Dezvăluirea lui Candu, la o distanță de 4 ani: PDM nu și-a dorit ca Maia Sandu să câștige prezidențialele

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 iunie, 2020, 21:48

Partidul Democrat (PDM) nu și-a dorit în anul 2016 ca lidera PAS, Maia Sandu, să ajungă în funcția de președinte al Republica Moldova. Declarația aparține ex-democratului și liderului grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, fiind făcută la o distanță de aproape 4 ani de la cele întâmplate.

„În 2016, Partidul Democrat era o putere, era un jucător important pe arena politică. Probabil teama, dar teama e prea mult spus, probabil o anumită necompatibilitate. Acum ne dăm seama că și președintele Igor Dodon este foarte incompatibil cu foarte multe chestii. Teama și pericolul pe care eventual l-ar fi generat Maia Sandu împotriva PDM și împotriva echipei. Era și este un jucător de temut la ora actuală pentru mulți alții. Frica de confruntare sinceră și cinstită și tot felul de șmecherii de acestea numai ca să învingi adversarul nu le stă bine bărbaților, în cazul politicienilor moldovenești”, a declarat Candu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat dacă Maia Sandu ar candida la agerile prezidențiale din acest an, atunci pentru cine ar vota, Candu a răspuns: „Cum am votat și în 2016. Maia Sandu”.

În opinia lui Andrian Candu, mai potrivită este funcția de președinte pentru Maia Sandu, decât cea de premier.

„Cred că ar putea da acel ton bun pentru schimbări radicale, totuși vocea unui șef de stat este alta ca greutate și putere decât vocea unui prim-ministru, care de foarte multe ori intră în chestii de micro-management unde te pierzi în detalii. Maia Sandu are o anumită experiență din funcția de prim-ministru și dacă reușește în funcția de președinte de țară, va ști să completeze eventual unele neajunsuri inclusiv a viitorului prim-ministru”, a menționat liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

În viziunea lui Candu, Maia Sandu nu a reușit în funcția de premier „poate și din lipsa de experiență, poate și din lipsa unei echipe bine stabilită cu o anumită viziune, poate contextul politic și jocurile inclusiv urâte din partea partenerului PSRM și Dodon, dar și din motiv că acea perioadă nu era tocmai potrivită a Guvernului Maia Sandu”.

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova crede că „Maia Sandu a învățat ceva din acea experiență”.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova au avut loc pe data de 30 octombrie 2016 pentru turul I și 13 noiembrie 2016 pentru turul al II-lea.

În turul doi, Dodon a obținut 52,11 % (834.081 de voturi), iar Maia Sandu – 47,89 % (766.593 de voturi).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X