Mașinile vor fi interzise. Cum vor activa cimitirele din Capitală de Paștele Blajinilor și regulile impuse

Autor: , in COVID-19 / Social / 4 iunie, 2020, 14:31

În perioada 5-9 iunie 2020, va fi interzis accesul transportului privat pe teritoriile cimitirelor din Capitală, în legătură cu executarea lucrărilor de salubrizare şi amenajare de către serviciile de profil. Măsura este luată în contextul organizării Paștelui Blajinilor.

Accesul pe teritoriul cimitirelor municipale va fi permis pe durata programului de activitate 08:00 – 17:00, cu respectarea măsurilor de protecție: igiena mâinilor, purtarea măștii de protecție, respectarea distanței sociale.

Totodată, pe teritoriul cimitirului „Central”, în perioada 7 – 8 iunie 2020, accesul vizitatorilor va fi organizat doar prin intrarea principală din strada Armenească – strada Alexei Mateevici.

Intrarea la cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi autorizată prin punctele de acces situate pe strada Doina, unde vor fi prezenți reprezentanții poliției pentru organizare și monitorizarea situației.

Consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor este interzis.

De asemenea, nu este permisă desfășurarea comerțului ambulant stradal pe teritoriul adiacent cimitirelor, iar unitățile de comerț existente vor activa cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Pe data de 7 iunie nu vor fi organizate înmormântări. Pe data de 8 iunie, Biroul Pompe Funebre și Magazinul Rechizite Funerare va activa după un program redus, de la 08:00 până la 12:00, iar înhumările vor fi organizate doar la ora 09:00.

Precizăm că, de Paștele Blajinilor, care a fost amânat pentru 6, 7 și 8 iunie, transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X