Ministrul de Interne a inspectat Piața Centrală și îl contrazice pe Ceban: Există riscul să propunem închiderea pieței (FOTO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 4 iunie, 2020, 18:52

După ce a inspectat Piața Centrală, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, susține că dacă situația nu se va schimba, va veni cu propunerea de a fi suspendate activitățile unor agenți economici, inclusiv a piețelor pentru o anumită perioadă de timp.

„Unele restricții au fost anulate, oamenii au cerut autorităților reluarea activității piețelor și nu doar, asumându-și responsabilitatea de a nu încălca măsurile obligatorii stabilite de CNESP, dar, evoluția infecției ne arată o altă realitate ce îngrijorează tot mai mult”, este opinia ministrului de Interne.

Pavel Voicu a precizat că există tot mai multe plângeri de la cetățeni pe marginea comerțului stradal, dar și despre unele abateri ale cetățenilor care nu păstrează distanța socială, nu poartă măști și astfel încalcă legea și pun viața altora în pericol.

„Astăzi, împreună cu colegii am mers la Î.M. „Piața Centrală” și în adiacentul zonei, pentru a ne asigura despre nivelul de conștientizare a populației asupra riscului la care se supun. Cea mai mare problemă sunt aglomerațiile care presupun grupuri mari de persoane, lipsa măștilor de protecție și purtarea lor incorectă”, a menționat ministrul de Interne.

În astfel de condiții, ministrul Voicu a făcut un apel pentru cetățeni să manifeste prudență și să respecte hotărârile emise de autorități.

„Reieșind din această situație, polițiștii sunt obligați să intervină și să aplice legea pentru încălcări, iar în următoarele zile vom intensifica acțiunile Poliției și Carabinierilor, pentru a nu admite răspândirea virusului. Totodată, dacă situația nu se va schimba, vom veni cu propunerea de a fi suspendate activitățile unor agenți economici, inclusiv a piețelor pentru o anumită perioadă de timp”, a conchis ministrul de Interne.

Astfel, opinia primarului Capitalei, Ion Ceban este contrazisă. Astăzi, edilul susținea că la Piața Centrală sunt repectate toate restricțiile.

Vezi și: Ceban contrazice medicii și pe Chicu: „La Piața Centrală se respectă regulile”. Dar, în același timp, vine cu o rugăminte

Menționăm că opinia primarului este contrazisă de premierul Ion Chicu care a precizat că, dacă Administrația Pieței Centrale din Chișinău nu este în stare să asigure respectarea regulilor sanitar-epidimiologice, la ședința următoare a CNESP va propune închiderea acestui focar de infecție.

Concluzia edilului este diferită și de a unui medic din Capitală care a fotografiat ieri cum arăta Piața Centrală la ora 10:30. Acesta se arată dezamăgit de faptul că cetățenii nu respectă măsurile de protecție anti-COVID-19.

Vezi și: Situația surprinsă la Piața Centrală. Medic: Noi deja am obosit. Nu suntem datori să vă vânăm și să vă dăm cu bâta în cap

La fel, și medicul Mihai Stratulat este de părere că piețele trebuie închise, mai ales Piața Centrală, pentru că acestea sunt cele mai periculoase, din motiv că „comercianții sunt cointeresați să-și vândă produsele, dar nu să dezinfecteze spațiul unde comercializează”.

Vezi și: „Ținem copiii acasă și HoReCa e închisă, dar Piața Centrală e redeschisă? Chestie politică”. Stratulat consideră că piețele sunt cele mai periculoase (VIDEO)

„Problema majoră rămâne Piața Centrală. Nu cred că domnul Furtună (n.r: directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună) a fost de acord să fie deschise piețele. Cred că mai mult a fost o problemă de compromis, că nu deschidem restaurantele și grădinițele, dar să fie deschisă măcar Piața Centrală. Aici e o chestie politică”, a opinat Mihai Stratulat.

Astăzi în Republica Moldova au fost înregistrate 223 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Din acest număr, 22 sunt lucrători medicali. Datele au fost făcute publice de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Astfel, numărul total de cazuri de contaminare s-a ridicat la 9.018, dintre care 3.694 reprezintă cazuri active.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X