Pavel Filip: Văd în multe acțiuni de pe scena politică din R. Moldova „semnătura” lui Plahotniuc

Autor: , in Politic / 4 iunie, 2020, 17:56

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că în multe acțiuni de pe scena politică din Republica Moldova se vede influența fostului săi șef, Vladimir Plahotniuc.

„Eu nu mai comunic cu dlui încă din vară, când m-a asigurat că gata, nu se mai implică în PDM și în politică. Din păcate, am constatat ulterior că nu a fost sincer în această declarație. Văd în multe acțiuni de pe scena politică de la noi ”semnătura” dlui și intuiesc că acum, în ciuda celor declarate anterior, se ocupă de politică mult mai intens și mai cu interes ca înainte”, a spus Pavel Filip într-un interviu pentru portalul psnews.ro.

Filip vorbește și despre plecările din partid către Pro-Moldova, spunând că la mijloc au stat bani și oferte.

„Acest ”Pro-Moldova” este o variație a partidului Șor, finanțat de cel care, spune Procuratura, alături de Plahotniuc, este beneficiar al furtului miliardului. După o astfel de ”afacere”, nu mă miră că au bani pentru noi ”achiziții”. Din PDM au plecat acum cei care se obișnuiseră să vadă partidul ca sac cu bani și rezolvare a dosarelor penale. Au plecat cei care nu se pot rupe de practicile păguboase ale trecutului și acum s-au întors sub ”domnia” hoților de miliarde”, a declarat liderul democraților.

Filip declară că motivele plecărilor nu au nicio legătură cu viziuni și opinii, pentru că cei care au plecat au fost cei care au insistat cel mai mult pe o coaliție cu PSRM și nu și-au exprimat niciodată vreo nemulțumire.

„Despre bani și oferte de milioane ne vorbesc colegii noștri din teritoriu, care au fost și ei abordați ca să plece din partid”, mai spune politicianul.

Comentând relaţiile dintre Plahotniuc şi Preşedintele Igor Dodon, precum şi înregistrarea video de la întâlnirea lor în vara anului trecut, Filip a spus că „în acea perioadă el era prim-ministru şi nu se ocupa de activităţile de partid, de aceea despre relaţia lui Plahotniuc cu alte persoane spune mai multe cei care au fost cu adevărat mai apropiaţi de el sau chiar el însuşi”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X