Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, susține că formațiunea politică pe care o reprezintă nu negociază cu cei din Pro Moldova în privința creării unei coaliții de guvernare, după ce Andrian Candu a declarat că l-ar susține pe acesta la funcția de premier.

Joi, în cadrul unei conferințe de presă, Năstase a calificat declarațiile lui Candu drept unele „pline de retorică propagandistică”, dar „complet lipsite de conținut și de substanță”.

„Platforma DA nu poate discuta principii cu domnul Candu. Acest domn nu are principii. Și acest lucru este de înțeles pentru toată lumea”, a declarat Andrei Năstase.

El a insistat că Platforma DA nu și-a schimbat retorica în privința modalității formării unui Guvern, solicitând votarea unui pachet de legi în Parlament care ar reieși din declarația de captivitate a statului.

„Facem apel către toți deputații să voteze acest pachet de legi, indiferent de numele lor sau de formațiunile pe care le reprezintă. Dacă legile sunt votate înseamnă că există o majoritate care nu dorește tranzacționarea puterii de la o grupare oligarhică către alta”, a mai spus Năstase.

Ulterior, potrivit lui Năstase, ar urma ca Platforma DA să propună un cabinet de miniștri pentru care să solicite susținerea.

Reacția lui Năstase vine după ce Andrian Candu a afirmat, miercuri, că grupul Pro Moldova nu are o problemă în a-l susține pe liderul Platformei DA la funcția de premier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here