(GRAFIC) COVID-19: Moldova, țara cu cea mai înaltă mortalitate din Europa Centrală și de Est

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 6 iunie, 2020, 11:37

Republica Moldova este țara cu cea mai înaltă mortalitate din cauza noului tip de coronavirus din 23 de state din Europa Centrală și de Est, potrivit datelor disponibile la 4 iunie. 

Cu 315 decese la 4 iunie (323 în prezent), Republica Moldova are o rată de peste 80 de morți la un milion de locuitori din cauza COVID-19, statistică ce ne plasează pe prima poziție între toate țările din regiune.

Republica Moldova depășește astfel Macedonia și România, care au sub 70 de morți la un milion de locuitori, în timp ce cel mai bine la acest capitol stau Georgia și Slovacia.

Media regională este de sub 40 de decese la un milion de locuitori, adică de două ori mai mică decât în Republica Moldova.

La capitolul infectări, Republica Moldova este pe locul trei în regiune, după Belarus și Rusia. Este de precizat că liderul regional, Belarus, este o țară care practic nu a introdus restricții pe perioada pandemiei, în timp ce Rusia nu a avut nici ea stare de urgență națională, așa cum s-a întâmplat în cazul Republicii Moldova.

Ca și la capitolul decese, cel mai bine din regiune s-au descurcat tot Georgia și Slovacia.

Este de precizat că site-ul Our World in Data, care oferă aceste statistici, creditează Republica Moldova cu o populație de 4 milioane de locuitori, mult peste numărul real în prezent, estimat la aproximativ 3 milioane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X