Chicu vrea eliminarea unor privilegii ale angajaților BNM: Poporul nu va mai plăti avocați pentru cei implicați în furtul miliardului

Autor: , in Politic / Populare / 8 iunie, 2020, 19:21

În următoarele zile Guvernul va propune un proiect de lege pentru eliminarea, potrivit lui Ion Chicu, a unor „privilegii absolut neîntemiate” de care se bucură funcționarii Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

„Conducerea BNM trebuie să înțeleagă că poporul nu va mai plăti avocați pentru acei care au fost implicați în furtul miliardului”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook, menționând că conducerea Băncii Naționale a jucat un „rol activ în această crimă”.

„De atunci, mai mulți funcționari ai BNM au nimerit în vizorul procuraturii și au statut de bănuiți/învinuiți. Tot acest timp serviciile pentru avocați de sute de mii de lei (sau chiar milioane) sunt achitate… de BNM.

Pe lângă salarii de sute de mii de lei lunar, acești funcționari beneficiază de înlesniri inimaginabile, inclusiv de a fi apărați din banii statului, când încalcă legea”, a scris Ion Chicu.

Potrivit prim-ministrului, această situație nu mai poate fi tolerată, fiind necesară eliminarea plăților „în folosul participanților la furtul miliardului din cadrul BNM”.

„Straniu, dar conducerea BNM a decis să „se plângă” corpului diplomatic străin și FMI, că statul atentează la independența băncii centrale…”, a adăugat Chicu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X