Protestele masive din SUA se transformă în focare de coronavirus. Autoritățile sanitare vor testarea protestatarilor

Autor: , in Externe / 8 iunie, 2020, 18:24

Autoritățile sanitare din SUA se tem că epidemia de coronavirus ar putea să se înrăuțească pe fundalul protestelor masive care au loc de două săptămâni în marile orașe americane după moartea lui George Floyd, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Centrul american pentru prevenția bolilor (CDC) a anunțat, duminică, faptul că monitorizează cu îngrijorare demonstrațiile care au luat pe teritoriul Statelor Unite și a avertizat că astfel de adunări publice ar putea genera noi focare de coronavirus într-o țară care este deja grav afectată de pandemie. Unele state ale Uniunii deja au confirmat o creștere a numărului de noi cazuri.

Timp de trei luni, SUA a trecut fiecare prag sumbru în parte până a ajuns la cifra de peste 2 milioane de infectări și peste 100.000 de decese. Autoritățile sanitare spun că în absența măsurilor de carantină generalizată, numărul morților ar fi fost mult mai mare dar și că dacă măsurile ar fi fost luate mai devreme, așa cum ar fi trebuit, numărul deceselor și infectărilor ar fi fost semnificativ mai mic.

Protestele masive fac dificilă respectarea normelor de distanțare socială sau de purtare a măștii sanitare, iar autoritățile îi îndeamnă pe americani să poarte totuși mască și să își ia măsurile necesare chiar și când protestează. La începutul acestei luni, directorul CDC, dr. Robert Redfield a spus că protestatarii ar trebui evaluați medical și testați pentru coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X