Foto simbol: unica.md

Pe teritoriul unui complex de foișoare din orășelul Durlești, municipiul Chișinău, s-a iscat un conflict între un grup de persoane. Cearta s-a soldat cu bătaie, iar un bărbat a fost transportat la spital.

Ofițera de presă a Poliției Capitalei, Natalia Stati a declarat pentru Cotidianul.md că, în timpul conflictului, un bărbat de 33 ani a bătut un alt bărbat de 38 de ani.

„Victima de 38 de ani a suferit vătămări corporale. Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital”,a precizat ofițera de presă a Poliției Capitalei, Natalia Stati.

În acest caz a fost inițiată o cauza penală în baza art.151. Bărbatul de 33 ani a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție, municipiul Chisinău.

Incidentul s-a produs în seara de 6 iunie.

Surse demne de încredere au declarat pentru Cotidianul.md că bărbatul de 38 de ani care a fost bătut este polițist și se afla înafara orelor de muncă când a avut loc conflictul.

Ce prevede articolul 151, în baza căruia a fost reținut bărbatul de 33 de ani: Vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

Vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care este periculoasă pentru viaţă ori care a provocat pierderea vederii, auzului, graiului sau a unui alt organ ori încetarea funcţionării acestuia, o boală psihică sau o altă vătămare a sănătăţii, însoţită de pierderea stabilă a cel puţin o treime din capacitatea de muncă, ori care a condus la întreruperea sarcinii sau la o desfigurare iremediabilă a feţei şi/sau a regiunilor adiacente.

Se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Aceeaşi acţiune săvârşită:

b) cu bună ştiinţă asupra unui minor sau a unei femei gravide ori profitînd de starea de neputinţă cunoscută sau evidentă a victimei, care se datorează vîrstei înaintate, bolii, dizabilităţii ori altui factor;
c) asupra unei persoane în legătură cu îndeplinirea de către ea a obligaţiilor de serviciu sau obşteşti;
d) de două sau mai multe persoane;
e) cu deosebită cruzime, precum şi din motive sadice;
f) prin mijloace periculoase pentru viaţa sau sănătatea mai multor persoane;
g) din interes material;
i) din motive de ură socială, naţională, rasială sau religioasă;
j) asupra a două sau a mai multor persoane;
k) de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală;
l) cu scopul de a preleva şi/sau utiliza ori comercializa organele sau ţesuturile victimei;
m) la comandă

Se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 12 ani.

Acţiunile prevăzute la alin.(1) sau (2), care au provocat decesul victimei,

Se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here