Foto: alaiba.md

Deputatul fracțiunii PAS, Dumitru Alaiba, a realizat un calcul potrivit căruia președintele Igor Dodon ar fi trebui să achite amenzi în valoare de peste un milion de lei pentru încălcarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului COVID-19.

Alaiba a precizat că documentul o să-l remită oficial celor ce ar trebui să fie responsabili de pedepsirea șefului statului.

„De la declanșarea stării de urgență până azi, Igor Dodon a comis cel puțin 58 de încălcări a regimului epidemiologic – Hotărâri ale Comisiei Situații Excepționale (CSE) sau a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNSP). Toate încălcările sunt probate public. Le-a postat chiar el pe pagina sa de facebook. Poate mai are. Fiecare încălcare e pedepsită cu o amendă de la 22.500 lei la 25.000 lei. Suma totală a amenzilor ce urmează a fi aplicată cetățeanului Igor Dodon constituie de la 1.305.000 la 1.450.000 de lei”, a anunțat deputatul fracțiunii PAS.

Potrivit analizei efectuate de Alaiba, cele mai des încălcate reguli de către Dodon sunt: participarea la evenimente în spații publice închise fără mască și fără a respecta distanța socială; organizarea sau încurajarea participării la diferite evenimente publice cu risc sporit de infecție, organizarea întrunirilor din spații publice fără respectarea distanței sociale și fără respectarea obligativității purtării măștii.

Vezi și: Dodon, întrebat de ce nu poartă mască: „Eu nu mă tem”. Deputat: El se va ascunde la Condrița, dar oamenii? (VIDEO)

„Din cauza la așa comportament al politicienilor, oamenii nu cred când li se spune „toți sunt egali în fața legii”. Pentru că ei văd cu totul altceva în realitate. Și statul nu este credibil. Și oamenii în continuare nu au încredere în instituții. Din cauza asta. Și când oamenii nu au încredere că statul este corect cu toți, ei nu vor respecta legile. Așa un cerc vicios, foarte periculos”, este opinia exprimată de Dumitra Alaiba.

Deputatul este de părere că „doar prin fapte statul poate demonstra că toți sunt egali în fața legii, nu prin propagandă”.

La acest subiect: „Poate închideți Președinția? După aceste poze, puteți cere de la cetățeni respectarea normelor sanitare?”. Slusari întreabă dacă Dodon va fi amendat (FOTO)

„Doar atunci când un președinte de țară este supus aceluiași tratament ca și un pensionar sau un muncitor (oamenii „simpli” sunt amendați pe un capăt). E o ocazie perfectă. De aceea Igor Dodon trebuie amendat. Legea e una pentru toți. Pedepsiți trebuiesc în primul rând cei care se cred și se comportă ca și cum ar fi mai presus ca legea. Ei sunt pericol și exemplu prost pentru cei din jur”, a conchis Alaiba.

Citește și: „Ați fost cu metru lângă mine?” Dodon încalcă restricțiile și nici nu știe? A sunat-o pe Dumbrăveanu să o întrebe despre măști (VIDEO)

În concluzie, deputatul PAS a mai spus că autoritățile competente sunt obligate să acționeze și să fie văzute că acționează.

Amenzi Dodon by on Scribd

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here