„2 luni eu am lucrat singur, având 55 de pacienți”. Șeful secției COVID-19 de la spitalul din Cahul a demisionat (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 11 iunie, 2020, 22:57

Medicul Anatolie Malcov, şeful secţiei în care sunt trataţi bolnavii de Covid-19 de la Spitalul Raional Cahul, şi-a dat demisia. Acesta motivează că nu îşi poate face datoria din cauza lipsei personalului din secţie. El susţine că s-a ocupat, singur, de pacienţi, împreună cu o asistentă.

Anatolie Malcov susține că a scris cerere de demisie din propria inițiativă, precizând că probleme sunt în spital de mai mult timp, însă, punctul culminant a fost în perioada de pandemie COVID-19.

Șeful demisionar a acuzat conducerea spitalului că nu s-a implicat în procesul de tratare a pacienților infectați cu COVID-19, iar în secţia cu 55 de pacienţi activează un singur medic, un post de asistentă medicală.

„Spitalul este într-o stare dezastruoasă. Nici locuri nu mai sunt. Am discutat cu directorul, dar și cu alți colegi, am propus să creăm câteva intrări și să creăm zona roșie și cea galbenă. Trei zile la rând mi-au promis că se va face, dar nimic. Am propus soluții cu cheltuieli minime. Ușile de la saloane nu se încuie, pacienții se plimbă – este un dezastru ceea ce se întâmplă (…) Am înțeles că eu nu pot să-mi îndeplinesc obligațiunile ”, a dezvăluit Anatolie Malcov.

Medicul Anatol Malcov a mai dezvăluit că, din numărul total de pacienții infectați cu COVID-19 care se tratează la Spitalul Raional Cahul, 8-10 au nevoie de respirație asistată, însă, aparate sunt doar 2.

„Da, butelii avem, dar aparate avem doar 2. O asistentă medicală de 40 de kilograme, trebuie să târâie câte 70 de kilograme (…) Zile la rând am fost alimentat doar cu promisiuni. Riscul infectării a angajaților medical este în creștere”, mai relatează ex-șeful secției.

Vedeți mai jos problemele dezvăluite de Anatolie Malcov:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X